Om oss

NEWS

Northern Environmental and Water Solutions AB (NEWS) erbjuder ett komplett sortiment av avloppslösningar utanför det gravitationsbaserade kommunala systemet. Koncernen utvecklar, tillverkar, marknadsför, säljer och installerar högkvalitativa produkter och system för pumpning och rening av avlopp. Bolaget grundades under 2000-talet och är nu den ledande aktören på den Nordiska marknaden.

Koncernen är organiserad i tre affärsområden:

Koncernen har försäljningsbolag i Sverige, Norge och Finland samt säljer via distributör i Danmark. Polen och Ungern.

NEWS majoritetsägare är Litorina som investerar i nischmarknadsledande företag och har huvudkontor i Norden. Litorina samarbetar med ledningsgrupper och entreprenörer som vi ha stöd för att ta nästa steg i sin utveckling.

Litorinas investerare är långsiktiga internationella institutionella investerare som direkt eller indirekt i första hand förvaltar pensionssparande för nordiska, europeiska, asiatiska och amerikanska arbetare.

Koncernen har centraliserat all produktion av plastkomponenter till sin fabrik i Alunda, strax utanför Uppsala. Fabriken inrymmer både traditionell produktionsteknik och nya rationella tillverkningsmetoder.